דף הבית»חגי ישראל»יום כיפור

יום כיפור

2
שיתופים
Pinterest Google+

יום כיפור חל עשרה ימים אחרי ראש השנה העברי בתאריך י' בתשרי ועיקרו הוא התשובה והסליחה שאנו מבקשים מאלוהינו ומחברינו. כחלק מיום כיפור התורה מצווה על האדם לענות את נפשו, כאשר עינוי נפשות סובב סביב חמישה דברים עיקריים דרכם חל איסור על אכילה ושתייה, סיכה (סיכת הגוף בשמן), רחיצה, איסור על נעילת נעלי עור, ואיסור על קיום יחסי מין. כל האיסורים הללו גורמים לאדם לנקות ולטהר את הנפש מכל החטאים שעשה בשנה החולפת והאלוהים יכפר על כל עוונותיו של האדם.

ליום כיפור מספר מנהגים בולטים כאשר הבולט שבהם הוא מנהג הכפרות, בו לוקחים תרנגול ומסובבים אותו מעל ראשו של אדם, ולבסוף שוחטים את התרנגול. התרנגול למעשה לוקח על עצמו את כל החטאים שחטא אותו אדם במהלך השנה, והתרנגול ילך למיטה בעבורם והאדם יזכה לחיים. בנוסף, ישנם הלוקחים כסף ומסובבים אותו מעל הראש במקום מנהג התרנגול ולאחר מכן תורמים את הכסף לצדקה.

מנהג נוסף הוא הארוחה המפסקת אותה נוהגים לאכול בחיק המשפחה לפני כניסת הצום. הצום שנמשך יום שלם מכניסת יום כיפור ועד צאתו עם זריחת הכוכבים בערב שאחרי, אורך למעלה מעשרים וארבע שעות ועל כן מקפידים על ארוחה מפסקת בסמוך לכניסת הצום. ביום כיפור בדומה לראש השנה נוהגים לתקוע בשופר בתפילת הנעילה על מנת להודיע לציבור המתפללים על סופו של הצום וגם לפתוח את שערי שמיים לתפילות היום.

ביום כיפור נוהגים יהודים רבים ברחבי העולם לעשות עם עצמם חשבון נפש על השנה שעברה. במסגרת אותו חשבון נפש על כל אדם ואדם לבחון את עצמו על מעשיו בשנה החולפת ואם הוא פגע באדם אחר עליו לבקש ממנו מחילה על כך ורק לאחר שיבקש מחילה מחברו יסלח לו אלוהים על אותם מעשים.

הכתבה הקודמת

ראש השנה

הכתבה הבאה

הרובע היהודי בברצלונה