שר שלום ג'רבי מספר על הישיבה התיכונית בה למד בצעירותו
תקופת התיכון עשויה להשפיע רבות על עיצוב האישיות שלנו, ובפרט אם היה לנו מזל להיתקל בדמויות חינוכיות שהקנו לנו לא רק ידע אלא גם ערכים. אצל שר שלום ג'רבי, ראש רשות השירות הלאומי אזרחי, תקופה זו הייתה מהמשמעותיות בחייו ובמידה רבה אחראית לכך שהגיע לתפקידו הנוכחי (אליו נכנס בשנת 2010, לאחר שורת תפקידים אחרים במגזר הציבורי).
הסיבה לכך היא המוסד בו למד ג'רבי – הישיבה התיכונית כפר הרא"ה.
ההיסטוריה החשובה של ישיבת כפר הרא"ה
הישיבה התיכונית כפר הרא"ה הוקמה ב-1939. היא שוכנת בעמק חפר, דרומית לחדרה, במושב שנושא את אותו שם – שמו של אחד מהאישים היותר בולטים בתולדות הציונות הדתית, הרב אברהם הכהן קוק (ובראשי תיבות, הרא"ה).
הרב קוק השכיל לשלב את הישן עם החדש, ואת התורה עם המדע, וטען כי הכל נובע מהאלוהות. בנוסף האמין הרב קוק (שהלך לעולמו ב-1935, 4 שנים לפני הקמת הישיבה התיכונית בה למד שר שלום ג'רבי) כי יש לפעול על דרך החיובי ולא על דרך השלילה ולהשיג מטרות לא ע"י מציאת ליקויים בקיים אלא דרך יצירת נתיבים חדשים. יישום תפישה מדויקת זו ניתן לראות בפועלו של שר שלום ג'רבי במסגרת השירות הלאומי אזרחי – כך למשל פתיחת מסלולים ייעודיים לבני ובנות המיעוטים שחיים כאן בישראל ולבני המגזר החרדי, על-מנת שישתלבו טוב יותר בחברה.
השילוב בו האמין הרב קוק בין דברי התורה לבין ידע עדכני יותר בא לידי ביטוי בישיבה שנמצאת במושב הנושא את שמו: למעשה, ישיבת כפר הרא"ה הייתה מוסד הלימודים הראשון של בני עקיבא שהציע לצד הלימודים התורניים גם לימודים לקראת מבחני הבגרות. מי שלחץ לאפשר את השילוב החשוב היה הרב אברהם צוקרמן, שייסד את הישיבה ביחד עם הרב משה צבי נריה, וגם הוריהם של התלמידים בשנים הראשונות הצטרפו לדרישה.
גם כיום מושם בישיבת כפר הרא"ה דגש על מגמות לימוד חדשניות כגון מדעי החיים, מדעי המחשב ותקשורת ועל עידוד הנערים להתגייס ליחידות קרביות (ג'רבי למשל החל את שירותו הצבאי בחטיבת גולני). כמו כן ישנה הקפדה על אינטגרציה ובמסגרתה קירוב לבבות בין תלמידים משכבות סוציו-אקונומיות שונות.
כיצד התעצבה אישיותו של שר שלום ג'רבי בישיבה?
כאמור ההשפעה המשמעותית של ישיבת כפר הרא"ה על שר שלום ג'רבי באה לידי ביטוי בעיקר מבחינת הערכים אותם ספג בתקופת לימודיו בה.
בין השאר מציין ג'רבי את הערך המהותי של קירוב בין הלבבות שמנחה אותו במסגרת עבודתו בשירות הלאומי אזרחי, את לקיחת האחריות, את המודעות לחשיבות ההתבוננות על הסביבה (האנושית והפיזית) ואת אהבת ארץ ישראל ועם ישראל.
את הבסיס הערכי האיתן מנסה שר שלום ג'רבי להנחיל גם לילדיו (הוא נשוי ואב ל-5) וכן לבני ובנות השירות הלאומי שתחת אחריותו.