חגי תשרי מגיעים – טיפים לאירוח שייקלו עליכם ההכנות
כמו בכל שנה, לקראת חגי תשרי ישנה אווירה מיוחדת של התחדשות, שמחה ומשפחתיות, אך לצד הדברים הנפלאים הללו, מי שבחר לארח אצלו את ארוחת החג צפוי לחוות גם לא מעט מתח והרבה מאמץ על מנת להפיק ארוחת חג יפה ומכובדת שמתגבר ככל שעולה מספר האורחים. על כן, הכנו עבורכם כמה טיפים מנצחים שיעזרו לכם לעבור את ארוחות החג. בהצלחה!
סלטים מכינים מראש
על אף שאנו מתייחסים אליהם בקלות ראש, דווקא הסלטים הם אלו שגוזלים מאיתנו את זמן ההכנה הארוך ביותר. מרבית הסלטים הם כאלו שאפשר להכין מראש ויישארו טריים גם אחרי יומיים שלושה במקרר וכדי להוריד מהלחץ מומלץ להכין אותם מראש.
אל תנסו להמציא את הגלגל
באופן טבעי מארחים רבים תמיד רוצים להרשים ובעיקר לשמח את האורחים, ומאמינים כי ארוחת החג זה הזמן הנכון לנסות מתכונים חדשים. זכרו שאם זה לא עובד אין לכם ממש תכנית גיבוי, ועל כן עדיף להצמד ברגעים הללו לבישולים המסתמכים על מתכונים לחג שאתם מכירים וכולם אוהבים.
גייסו צוות מראש
אל תתיימרו להכין הכל לבד, במיוחד כשמדובר על ארוחות של יותר מעשרה משתתפים. בקשו מבני משפחה מספיק זמן מראש להצטרף אליכם להכנות, וזה בהחלט רעיון טוב גם לבקש מחלק מהמוזמנים להביא איתם מהבית חלק מהמנות.
רעיונות למנות פשוטות ומנצחות
מנות עיקריות טעימות שמומלץ להכין ואנו אוהבים במיוחד:
- קוביות אנטריקוט במרינדה של יין וסילאן.
- תבשיל קציצות בקר בתחתיות ארטישוק ולימון.
- חזה עוף וירקות מוקפצים בנוסח אסייתי.
- קציצות עוף עם ירק ובצל ברוטב לימון ושום.
תוספות נפלאות למנות הללו הן אורז צהוב, שעועית ירוקה מוקפצת, בורגול עם ירקות ותפוחי אדמה צלויים בתנור. בתאבון!